Press

Dagens Industri

dagens industri

Kartlägg din drömlivsstil innan du köper en bostad i Spanien

Drömmen om en enklare och behagligare livsstil är stark hos många svenskar. Många drömmer också om att köpa ett hus eller en lägenhet utomlands och då tillhör Spanien ofta förstahandsalternativen.

En bra utgångspunkt för dig som funderar på att byta livsstil och köpa ett boende i Spanien är att ta en ordentlig funderare på hur din framtida drömtillvaro egentligen ser ut.

Den som funderar på att köpa en semesterbostad i Spanien bör i första hand vara driven av sin lust och längtan efter en annan livsstil. Det gäller oavsett om man funderar på att flytta till Spanien permanent eller är ute efter en semesterbostad, säger Pontus Nyström, vd på TM Sverige.

TM är Spaniens största producent av semesterbostäder och drygt 1000 svenskar har redan köpt hus eller lägenhet av TM.

Han anser att det är lätt att fastna i diskussioner om juridik, bankkontakter, amorteringar och liknande. När man redan från start fokuserar alltför mycket på de formella aspekterna av ett bostadsköp utomlands riskerar man att förlora drömmen på vägen.

FUNGERAR SOM KUNDENS BOLLPLANK OCH COACH ——–“Formaliteterna kring att köpa en bostad i Spanien löser sig alltid, den stora utmaningen är att hitta en ort och ett boende som verkligen matchar dina drömmar och den livsstil du önskar. Vi lägger därför mycket tid på att intervjua våra kunder för att bättre kunna kartlägga deras livsstil, personlighet, preferenser och målbild av sitt framtida liv i Spanien. När vi väl lärt känna kunden bättre så blir det mycket lättare att göra ett urval av områden och boendealternativ för att i slutänden kunna fatta ett genomtänkt och långsiktigt beslut”, säger Pontus Nyström.

​Han fungerar ofta som ett bollplank för kunder som ännu inte är helt klara över vilka faktorer som är avgörande för dem i valet av bostad utomlands.

– När man har kartlagt sina drömmar är det dags att välja i vilket område man vil köpa bostad.

Utbudet av bostäder i Spanien är mycket stort, här finns alltifrån strandnära lägenheter i populära och etablerade turistorter som Costa del Sol och Benidorm till hus i bergsbyar där man kan bo lugnt och avskilt, med ett visst avstånd till närmaste granne, säger Pontus Nyström.

TAR SIG TID ATT KARTLÄGGA KUNDENS DRÖMMAR
De flesta köper en bostad i Spanien för att själv kunna njuta av det behagliga klimatet och en avslappnad livsstil.

– Vi fungerar som rådgivare och coacher som steg för steg lotsar dig fram till ett alternativ som känns helt rätt för dig. Många faktorer påverkar vilket boende som är optimalt för dig. Fritidsintressen, familjeförhållanden, om du har hus- djur, om du har en aktiv livsstil och mycket annat.

Allt detta kartlägger vi noggrant innan vi föreslår boendealternativ som matchar din profil. Vi tar oss tid och vi är ett bra bollplank, det är den vanligaste komplimangen vi får, säger Pontus Nyström.

Compare listings

Compare